Τέλος για την Βουλευτοκρατία!


Τέλος για την Βουλευτοκρατία και τον Πρωθυπουργό -Μονάρχη! Οταν σε όλη την οικουμένη, η μόνη πολιτική δύναμη, για κάθε λαό, ήταν η θέληση ενός προσώπου, τού μονάρχη τους, οι Ελληνες εφηύραν τον γραπτό Νόμο και την Δημοκρατία.
Κατήργησαν, έτσι την εξάρτηση τής διακυβέρνησής τους απο τις αποφάσεις ενός προσώπου, καί προχώρησαν στην μεταξύ τους συναπόφαση, με συγκεκριμένους Νόμους. Εγιναν, ετσι, όλοι συμμέτοχοι στην εξουσία, αλλά και συνυπεύθυνοι για τα αποτελέσματα τών αποφάσεών τους. Ο σχηματισμός, αργότερα, τών μεγάλων εθνικών κρατών δεν επέτρεπε, πρακτικά, να συναποφασίζουν πλέον, όλοι οι πολίτες και επέβαλε την συναπόφαση τών αντιπροσώπων τους, τών βουλευτών.
Η άνοδος τού πνευματιού επιπέδου τού μέσου αστού, προκάλεσε την Γαλλική Επανάσταση, η οποία επέβαλε την διάκριση τών λειτουργιών τής εξουσίας σε τρία διαφορετικά σώματα , το Νομοθετικό, το Εκτελεστικό, και το Δικαστικό, ώστε να αποκείεται η συγκέντρωση τής Εξουσίας στό όποιο πρόσωπο, ή στην όποια προσωρινή πλειοψηφία. Σε καμμιά σημερινή δημοκρατική Χώρα, δεν δίνεται η δυνατότητα σε ένα κόμμα, με την πλειοψηφία στη Βουλή, και να γίνεται Κυβέρνηση και να αλλάζει τούς Νόμους, όπως το βολεύει και να ελέγχει την Δικαιοσύνη. Εμποδίζουν την κυβερνητική αυθαιρεσία με το να έχουν και Γερουσία, η οποία εγκρίνει τούς Νόμους, που η πλειοψηφία της μπορεί να είναι άλλου κόμματος. Δικαστικό Σώμα τελείως ανεξάρτητο,και Πρόεδρο Δημοκρατίας
με δικαίωμα να υπογράφει ή όχι, εκτιμώντας την λαϊκή βούληση, ώστε να μην κάνει ο,τι θέλει η κάθε Κυβέρνηση.
Οι σημερινοί Ελληνες επιστρέψαμε στην μοναρχία, εμμέσως με το Σύνταγμά μας.
Είμαστε η μοναδική χώρα, που έχει μόνο Βουλή, η οποία και νομοθετεί και κυβερνά. Επιτρέπουμε στην πλειψηφία τού 42% να φηφίζει όποιους Νόμους θέλει, και να τούς εφαρμόζει όπως βολεύει το κόμμα τους, ελέγχοντας την Δικαιοσύνη. Ο Πρωθυπουργός, κατά την διάρκεια τής θητείας του, έχει τόσα δικαιώματα όσα και ένας δικτάτορας. Εμείς, το μόνο που δικαιούμεθα είναι να αλλάζουμε, κάθε 4 χρόνια, με τις εκλογές,, τον μονάρχη μας.
Αυτό είναι, κατά την γνώμη μας, η ρίζα τής πολιτικής μας κατάντιας, και γι αυτό προτείνουμε :
  1. Εφαρμογή τής βασικής αρχής, διάκρισης τών λειτουργιών τής εξουσίας με .
  2. Εκλογή ανα τετραετία 200μελούς Βουλής η οποία θα εκλέγει την Κυβέρνηση και θα εισηγείται τούς Nόμους.
  3. Εκλογή 30μελούς Γερουσίας, η οποία θα εγκρίνει τούς Νόμους.
  4. Οι Νόμοι, για μείζονος σημασίας θέματα, να ισχύουν μόνον μετα την έγκρισή τους απο πανελλήνιο δημοψήφισμα.