ς τα επαναφέρουμε λίγο στην μνήμη μας.στο
συνολικό κόστος είχε υπολογιστεί σε 2.800.000 δολάρια. Ήταν µεγάλη πρόκληση για
την εποχή εκείνη, που
συνεχιζόταν ο Ερανος της Φρειδερίκης για τις «άπορες
κορασίδες». Η προίκα στις «άπορες κορασίδες» ήταν χίλιες δραχµές. Στη Σοφία η
προίκα ήταν το ιλιγγιώδες ποσό 9 εκατοµµύρια δραχµές αφορολόγητα και µε δικαίωµα µετατροπής σε
συνάλλαγµα, 300.000 δολάρια τότε.
4.000 άτοµα, κυρίως φοιτητές, οργάνωσαν διαδήλωση προς την Οµόνοια µε το
σύνθηµα «Προίκα στην παιδεία κι όχι στη Σοφία» ήταν το σύνθημα που δονούσε. Η Αστυνοµία επιχείρησε να τους διαλύσει. Ακολούθησαν συγκρούσεις
µε τραυµατίες.)
Ο Πρίγκηπας Παύλος Γλυξμπουργκ σε συνέντευξη του στο CNN μιλάει για το χρέος της Ελλάδας και για το πως δημιουργήθηκε το πρόβλημα του χρέους στην Ελλάδα. Η συνέντευξη ξεκινά με την πρόταση του πρίγκηπα ότι η Ελλάδα δούλεψε πολύ για να πετύχει τις συμφωνίες που πέτυχε. Ο πρίγκηπας απαντά στις ερωτήσεις του Δημοσιογράφου και τονίζει τα σημεία αυτά που κατά την άποψη του αντικατοπτρίζουν την σημερινή πραγματικότητα
Ο Πρίγκηπας αναφέρει ότι το πρόβλημα ξεκίνησε από πολλά χρόνια πριν με τις μη απαραίτητες προσλήψεις στο δημόσιο καθώς η ραχοκοκκαλιά της Ελλάδας είναι ο δημόσιος τομέας. Μία δουλειά όπου χρειαζόταν ένας υπάλληλος, οι κυβερνήσεις έβαζαν περισσότερους, δημιουργώντας έτσι μία μεσαία τάξη η οποία ζούσε με μία οικονομική άνεση και ευημερία. Με την δημιουργία του χρέους και τις απολύσεις/εφεδρείες και περικοπές η μεσαία τάξη ξαφνικά έπαψε να υπάρχει δημιουργώντας μία δύσκολη κατάσταση σε χιλιάδες πολίτες (κυρίως δημόσιους υπάλληλους) οι οποίοι με την σειρά τους έπαψαν να υποστηρίζουν και την ιδιωτική αγορά.
«Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι μόνο αυτό που δείχνουν οι ειδήσεις. Δεν είναι μόνο εξαγριωμένος λαός σε πλατείες, υπάρχουν πολλοί καλοί και εργατικοί άνθρωποι.
Για να υπάρξει ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τους Έλληνες θα πρέπει οι πολιτικοί να πράξουν σωστά. Ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο πολιτικό σύστημα και αυτό είναι που κρατάει πίσω την χώρα»
Ο πρίγκηπας τονίζει ότι οι Έλληνες δεν είναι απλά ένας εξαγριωμένος ή μη εργατικός λαός. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες που έχουν διάθεση για σκληρή δουλειά. 11 εκατομμύρια Έλληνες στην Ελλάδα και άλλοι τόσοι περίπου στο εξωτερικό υπάρχουν και κάποιοι από αυτούς έχουν διαπρέψει μόνοι τους όντας εκατομμυριούχοι και δισσεκατομυριούχοι. Η Ελλάδα πρέπει να στρέψει το βλέμμα της στον ιδιωτικό τομέα ώστε να έρθουν χρήματα και μπορεί να το κάνει καθώς ως λαός όπως είπε «είμαστε ανεξάρτητα σκεπτόμενος λαός και έχουμε την ικανότητα να ορθοποδούμε σε οποιαδήποτε αναποδιά. Είμαι αισιόδοξος ότι τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα σταθεί και πάλι στο ύψος της»
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για την επιστροφή της χώρας στην δραχμή αλλά και την αρχική μετάβαση στο νόμισμα του ευρώ ο Πρίγκηπας είπε:
Η είσοδος της χώρας στο ευρώ δεν ήταν και τόσο καλή ιδέα καθώς το βιοτικό κόστος σε ευρώ έγινε δυσβάσταχτο και οι ελάχιστοι μισθοί έμειναν στα 600ευρώ -και ιδιαίτερα τώρα με τα μέτρα θα πέσει στα 300-. Το ευρώ όπως το ξέρουμε ίσως δεν θα υπάρχει τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη.
Όσο για την επιστροφή στην δραχμή κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό καθώς θα είχαμε μία μείωση της αγοραστικής μας δύναμης κατά 50%,. Το μόνο ίσως καλό από την επιστροφή στην δραχμή θα ήταν ότι θα είχαμε μία καθαρή επανεκκίνηση και θα μπορούσαμε να χτίσουμε την οικονομία μας από την αρχή.