Συνάντηση Γ. Παπανδρέου - Κ. Παπούλια. Ετοιμάζει σειρά συναντήσεων με στενούς του συνεργάτες

Πρωτοβουλίες αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός
Συνάντηση θα έχει σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής. 
«Καζάνι που βράζει», εξακολουθεί να είναι το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν στις Βρυξέλλες το τελευταίο τριήμερο, έχει ενημερωθεί διεξοδικά για την αναταραχή που υπάρχει στο κόμμα του, όπου βουλευτές συζητούν δημόσια πια, για εκλογές, συγκυβέρνηση ακόμα και για αντικατάσταση του πρωθυπουργού. 

O πρόεδρος της κυβέρνησης έχει ήδη συζητήσει με τους στενούς του συνεργάτες, για το «βαρύ» κλίμα που επικρατεί στο κυβερνών κόμμα και σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να αναλάβει σειρά άμεσων πρωτοβουλιών και δράσεων, μετά την Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης.

Ο πρωθυπουργός σκοπεύει να συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, όπου θα συζητηθούν εκτενώς οι ευρωπαϊκές αποφάσεις για την κρίση χρέους στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα είναι διατεθειμένος να συνεχίσει τις συναντήσεις με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. 

Μάλιστα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες δεν αποκλείεται και εντός της εβδομάδας να υπάρξει σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος.

Ο κ. Παπανδρέου θα επιδιώξει να περάσει ισχυρό μήνυμα εντός του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, ότι απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, καθώς εκτιμά ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε καταστροφική επιλογή για την χώρα. 

Ωστόσο ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει τονίσει στους συνεργάτες του, ότι κρατάει ακόμα ανοιχτή την «πόρτα» της εθνικής συνεννόησης, παρά το γεγονός ότι τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν ανταποκριθεί στα μέχρι τώρα καλέσματά του.

Επίσης ο Γιώργος Παπανδρέου με το επιτελείο του, εξετάζει σοβαρά και το ενδεχόμενο να συγκαλέσει άμεσα τη Βουλή, προκειμένου να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς αναλυτικά για της αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Τετάρτης. Στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση, αν υπάρξει νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα, τότε ο πρωθυπουργός να την φέρει προς ψήφιση στη Βουλή απαιτώντας ευρύτερη της κυβερνητικής πλειοψηφίας θετική ψήφο, δηλαδή 180 ψήφους. Με αυτό τον τρόπο το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα κληθεί να λάβει σαφή θέση απέναντι στα καινούργια δεδομένα, χωρίς να μένει στο παιχνίδι των εντυπώσεων…