Help desk καθηγητών στην υπηρεσία των υποψηφίων για τα πανεπιστήμια! Αυτή θα είναι η νέα ψηφιακή δράση, που θα παρέχει από το τέλος Σεπτεμβρίου το υπουργείο Παιδείας στους μαθητές, οι οποίοι προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να έχουν απαντήσεις στις απορίες τους από καθηγητές.
Πρόκειται για πρωτοβουλία, που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική καθώς, μαζί με τα ψηφιακά βιβλία, βοηθά τους μαθητές να ξεκολλήσουν από τις παραδοσιακές μεθόδους διαβάσματος, και να «απεξαρτηθούν» και από το φροντιστήριο. Ήδη, έως τώρα, συνολικά περίπου 730.000 άτομα έχουν επισκεφθεί τις δύο πλατφόρμες: αυτή των ψηφιακών εκπαιδευτικών βοηθημάτων για προετοιμασία για τις Πανελλαδικές και των ψηφιακών βιβλίων.
Ειδικότερα, από το τέλος Σεπτεμβρίου θα ενεργοποιηθεί η υπηρεσία του καθηγητή-συμβούλου, ο οποίος θα επιλύει και θα αποστέλΛει ηλεκτρονικά στους μαθητές απαντήσεις στις απορίες που έχουν καταθέσει για την ύλη μαθημάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η απάντηση θα δίνεται μέσα σε μία ημέρα.
Ειδικότερα, από το τέλος Σεπτεμβρίου θα ενεργοποιηθεί η υπηρεσία του καθηγητή-συμβούλου, ο οποίος θα επιλύει και θα αποστέλΛει ηλεκτρονικά στους μαθητές απαντήσεις στις απορίες που έχουν καταθέσει για την ύλη μαθημάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η απάντηση θα δίνεται μέσα σε μία ημέρα.
Ήδη, την πλατφόρμα των ψηφιακών εκπαιδευτικών βοηθημάτων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις (http://www.study4exams.gr) έχουν επισκεφθεί έως τώρα περίπου 380.000 άτομα (καταγράφεται μόνο η πρώτη επίσκεψη και δεν προστίθενται οι τυχόν επόμενες).
Οι μαθητές με ένα μέσο ηλεκτρονικό υπολογιστή έχουν πρόσβαση σε βίντεο με πρόσθετες παραδόσεις μαθημάτων, σε διαλέξεις εκπαιδευτικών, σε πρόσθετες (εκτός εκείνες του σχολικού βιβλίου) ασκήσεις και στο υλικό της εκπαιδευτικής τηλεόρασης. Με τη νέα υπηρεσία, του καθηγητή-συμβούλου, το υπουργείο ικανοποιεί το αίτημα για διαδραστικότητα εκπαιδευτικού-μαθητή, που δεν ικανοποιούν οι βιντεοσκοπημένες παραδόσεις.
Μάλιστα, το υπουργείο εξετάζει τη δημιουργία τηλεφωνικής υπηρεσίας καθηγητών για τις απορίες των μαθητών. Στο www.study 4exams.gr μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, θα υπάρχουν αναρτημένα πλήρη υλικά για τα Αρχαία Ελληνικά, Φυσική κατεύθυνσης, Μαθηματικά κατεύθυνσης, Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, Βιολογία και Λατινικά. Oλα μαθήματα της Γ΄ Λυκείου.
Με τον ίδιο τρόπο οι μαθητές μικρότερων τάξεων μπορούν να δουν ψηφιακά τα βιβλία τους. Στην πλατφόρμα του ψηφιακού σχολείου (http://digitalschool. minedu.gov. gr), που έχει έως τώρα επισκεψιμότητα περίπου 350.000 άτομα, μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου θα έχουν ενσωματωθεί 140 σχολικά βιβλία όλων των τάξεων μέχρι και το Λύκειο.
Από αυτά 20 βιβλία (όλα τα σχολικά βιβλία της Β΄ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου) θα είναι πλήρως εμπλουτισμένα με διαδραστικά πολυμέσα, ενώ παράλληλα όλα τα βιβλία του Γυμνασίου θα περιλαμβάνουν και συνδέσμους με λήμματα της ελληνικής Βικιπαιδείας (http://el. wikipedia.org).
«Τα ψηφιακά βοηθήματα και μαθήματα θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές χρησιμοποιούν τα βιβλία και κάθε άλλο διδακτικό υλικό» ανέφερε, μιλώντας στην «Καθημερινή», ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας κ. Βασίλης Κουλαϊδής. «Στόχος είναι να περιορίσουν την ανάγκη για φροντιστήριο», συμπλήρωσε.