Η Φινλανδία του Νότου ελπίζει να γίνουμε σε λίγα χρόνια ο πρωθυπουργός


Ερωτηθείς πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση για την ελληνική κυβέρνηση, με αφορμή και τις διαδηλώσεις της Τετάρτης, καθώς επίσης και εάν θα ληφθούν νέα μέτρα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε: "Έπρεπε να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το πραγματικό ύψος του ελλείμματος και του χρέους που κληρονομήσαμε, αλλά δείξαμε αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις". "Κατανοώ τον πόνο και τη διαμαρτυρία", είπε, προσθέτοντας ότι ορισμένες φορές λέει στους διαδηλωτές ότι θα ήθελε κι εκείνος να συμμετέχει στις διαμαρτυρίες, διότι, όπως είπε, δεν χαίρεται για ότι συμβαίνει και διερωτήθηκε "γιατί έπρεπε να φτάσουμε σε αυτήν την κατάσταση".

Σημείωσε ωστόσο ότι "δεν είναι αρκετό να διαμαρτυρόμαστε, αλλά πρέπει να αλλάξουμε τη χώρα μας. Είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε και πιστεύω το ίδιο και ο ελληνικός λαός". Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι "το 80% των πιο δύσκολων αποφάσεων έχει ληφθεί" και υπογράμμισε ότι ακόμα έχουν πολλά να γίνουν παραπέμποντας στη διαφάνεια, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τη δημόσια διοίκηση, την εκπαίδευση, το αγροτικό μοντέλο και τον τουρισμό και συμπλήρωσε: " θέλουμε να αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία, να φέρουμε επενδύσεις, να μπορούμε να αποκρατικοποιήσουμε ώστε να μας βοηθήσει να μειώσουμε το χρέος, παράλληλα με την ενίσχυση της ανάπτυξης".
"Ελπίζουμε να γίνουμε κατά το δυνατό, η Φινλανδία του Νότου", είπε απαντώντας σε σχετική αναφορά της κ. Κιβινιέμι και ανέφερε ότι η χώρα μας συνεργάζεται στενά με τη Φινλανδία σε ορισμένους τομείς, όπως είναι η εκπαίδευση και ότι συζητήθηκαν και άλλα πεδία συνεργασίας.
Ακόμη, ο κ. Παπανδρέου, αναφέρθηκε στις αλλαγές που ήδη έχει κάνει σε έναν χρόνο και που συνεχίζει να κάνει η κυβέρνηση, έχοντας τον απαραίτητο χρόνο που παρείχε η δημιουργία του μηχανισμού στήριξης, για τον οποίο "συλλογικά πήραμε σημαντικές αποφάσεις" και ευχαρίστησε τη φινλανδική κυβέρνηση και τον φινλανδικό λαό για τη στήριξή τους στη χώρα μας.
Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι τον Μάρτιο πρέπει να ληφθούν σημαντικές και περιεκτικές "αποφάσεις-πακέτο", προκειμένου να επέλθει σταθερότητα στις αγορές, ενώ υπογράμμισε ότι με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα "θα αποπληρωθεί το δάνειο και με τόκο", επισημαίνοντας ότι οι Φινλανδοί φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να ανησυχούν.