Για να καταφέρετε να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας εκτός από την άσκηση πρέπει να ακολουθείτε διατροφή με τρόφιμα που βοηθούν να χάσετε λίπος.
Άπαχο κρέας ( μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και γαλοπούλα): αυτά τα τρόφιμα περιέχουν πολλές πρωτεΐνες και το σώμα χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να χωνέψει τις πρωτεΐνες σε σύγκριση με τους υδατάνθρακες ή το λίπος. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες πρωτεΐνες που καταναλώνετε θα βοηθήσουν στο να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα σύγκριναν τις δύο διατροφές, δηλαδή, μια δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνες και υψηλή σε υδατάνθρακες. Βρήκαν ότι οι άνθρωποι που ακολούθησαν τη δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνες έχασαν δύο φορές περισσότερο βάρος, σε σύγκριση με αυτούς που ακολούθησαν τη δίαιτα που περιείχε πολλούς υδατάνθρακες.
Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές από τη Δανία διαπίστωσαν ότι τα άτομα, τα οποία αντικαθιστούν μόνο το 20% των υδατανθράκων με πρωτεΐνες στη διατροφή τους, μπορούν να αυξήσουν το μεταβολισμό τους και να καίνε κατά 5% περισσότερες θερμίδες ανά ημέρα.
Γιαούρτι: περιέχει ασβέστιο, το οποίο ενεργοποιεί το μεταβολισμό. Η έρευνα έχει δείξει ότι οι παχύσαρκοι άνθρωποι που έτρωγαν γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, έχαναν καθημερινά 22% περισσότερο βάρος, 61% περισσότερο λίπος και 81% περισσότερο κοιλιακό λίπος από εκείνους που δεν κατανάλωναν γιαούρτι. Επίσης είναι αποδεδειγμένο ότι ο συνδυασμός της πρωτεΐνης ασβεστίου και των γαλακτοκομικών παίζει σημαντικό ρόλο στον ανθρώπινο μεταβολισμό.
Άπαχο κρέας ( μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και γαλοπούλα): αυτά τα τρόφιμα περιέχουν πολλές πρωτεΐνες και το σώμα χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να χωνέψει τις πρωτεΐνες σε σύγκριση με τους υδατάνθρακες ή το λίπος. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες πρωτεΐνες που καταναλώνετε θα βοηθήσουν στο να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα σύγκριναν τις δύο διατροφές, δηλαδή, μια δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνες και υψηλή σε υδατάνθρακες. Βρήκαν ότι οι άνθρωποι που ακολούθησαν τη δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνες έχασαν δύο φορές περισσότερο βάρος, σε σύγκριση με αυτούς που ακολούθησαν τη δίαιτα που περιείχε πολλούς υδατάνθρακες.
Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές από τη Δανία διαπίστωσαν ότι τα άτομα, τα οποία αντικαθιστούν μόνο το 20% των υδατανθράκων με πρωτεΐνες στη διατροφή τους, μπορούν να αυξήσουν το μεταβολισμό τους και να καίνε κατά 5% περισσότερες θερμίδες ανά ημέρα.
Γιαούρτι: περιέχει ασβέστιο, το οποίο ενεργοποιεί το μεταβολισμό. Η έρευνα έχει δείξει ότι οι παχύσαρκοι άνθρωποι που έτρωγαν γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, έχαναν καθημερινά 22% περισσότερο βάρος, 61% περισσότερο λίπος και 81% περισσότερο κοιλιακό λίπος από εκείνους που δεν κατανάλωναν γιαούρτι. Επίσης είναι αποδεδειγμένο ότι ο συνδυασμός της πρωτεΐνης ασβεστίου και των γαλακτοκομικών παίζει σημαντικό ρόλο στον ανθρώπινο μεταβολισμό.